Στο επόμενο 20ήμερο η ρύθμιση για κόκκινα δάνεια και πλειστηριασμούς

2013-11-30 11:32

Χατζηδάκης: Εντός Δεκεμβρίου η ρύθμιση για κόκκινα δάνεια και πλειστηριασμούς

Εντός του επομένου εικοσαημέρου και πάντως πριν από την εκπνοή του Δεκεμβρίου θα κατατεθεί το νομοσχέδιο, με το οποίο θα ρυθμίζεται το ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων και της εκπλειστηρίασης ακινήτων, δήλωσε το πρωί του Σαββάτου στο Mega ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης.

 

Αν και ο κ. Χατζηδάκης δεν θέλησε να σχολιάσει σενάρια σχετικά με τις προωθούμενες ρυθμίσεις, δήλωσε ότι προσπάθεια της κυβέρνησης είναι η προστασία όχι μόνον των χαμηλότερων εισοδηματικών τάξεων, αλλά και νοικοκυριών μεσαίων εισοδημάτων, επισημαίνοντας ωστόσο ότι δεν είναι δυνατή η παράταση ενός πλαισίου, υπό το οποίο βρίσκουν σκέπη ακόμη και όσοι είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν ομαλά τις δανειακές τους υποχρεώσεις, αλλά δεν το πράττουν.

 

Ο κ. Χατζηδάκης πρόσθεσε ότι αν και πρόθεση της τρόικας είναι η κατάργηση της εξωδικαστικής διαδικασίας αντιμετώπισης περιπτώσεων μη εξυπηρετούμενων δανείων, η κυβέρνηση εμμένει στη διατήρηση τόσο της δικαστικής όσο και της εξωδικαστικής οδού για την αντιμετώπιση των ζητημάτων αυτών.

 

Ωστόσο, επικαλούμενος τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, επιφυλάχθηκε περαιτέρω σχολίων.

 

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ, ΑΠΕ-ΜΠΕ