Βαλαβάνη: Με τις νέες αντικειμενικές ο φόρος ακινήτων - δεν υπάρχουν άμεσα στο πλάνο της κυβέρνησης αλλαγές στον ΦΠΑ

2015-03-04 10:10


Δεν υπάρχουν άμεσα στο πλάνο της κυβέρνησης αλλαγές στον ΦΠΑ, υπογράμμισε η αναπληρώτρια υπουργός οικονομικών, αποκλείοντας αύξηση φόρων σε τσιγάρα-ποτά. "Δεν θα πρέπει να ανησυχεί η μεσαία τάξη" για το φόρο ακινήτων, ξεκαθάρισε.


Ο φόρος ακίνητης περιουσίας που θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ θα υπολογιστεί με τις νέες αντικειμενικές αξίες, σημείωσε η αναπληρώτρια υπουργός οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη σε συνέντευξή της στο MEGA.

Η μεσαία τάξη δεν πρέπει να ανησυχεί ότι θα φορολογηθεί υψηλότερα, υπογράμμισε ενώ τόνισε ότι άποψή της είναι πως δεν πρέπει να φορολογηθούν "τα χωράφια". 

Σε σχέση με τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, τόνισε ότι αναμένεται να αναρτηθεί το Σαββατοκύριακο στη Διαύγεια, ενώ θα περιλαμβάνει διαγραφή του συνόλου των προστίμων και των προσαυξήσεων αν αυτές εξοφληθούν εντός του Μαρτίου, αλλά δεν θα περιλαμβάνεται «κούρεμα» στο αρχικό κεφάλαιο.

Αναφορικά με τις αλλαγές στο ΦΠΑ, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει άμεσα στο πλάνο της κυβέρνησης. Απέκλεισε δε το ενδεχόμενο να αυξηθεί ο φόρος στα τσιγάρα και τα ποτά. "Υπάρχει ήδη 89% επιβάρυνση στο τσιγάρο, δεν νομίζω ότι υπάρχει περιθώριο", υπογράμμισε.

Για την φοροδιαφυγή, υπογράμμισε ότι θα πρέπει να υπάρξει χρόνος ώστε να δημιουργηθούν οι μηχανισμοί που θα πιάσουν τους μεγάλους φοροφυγάδες.

Στο δεύτερο μισό της χρονιάς θα είναι έτοιμο το φορολογικό νομοσχέδιο, ανέφερε.

euro2day.gr