Ανάρτηση κτηματογράφησης σε Δήμους της Αττικής «Ελέγχουμε, επιβεβαιώνουμε, διορθώνουμε»

2014-01-16 10:23

Ξεκινά τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014, η Ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων σε ακόμα τρεις μεγάλους Δήμους της Αττικής, το Γαλάτσι, τη Νέα Ιωνία και το Ηράκλειο. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων έχουν ήδη αποσταλεί ταχυδρομικώς αποσπάσματα από τους Κτηματολογικούς Πίνακες και τα Διαγράμματα, στη διεύθυνση επικοινωνίας που έχει δηλωθεί από κάθε πολίτη.

Μέσω της Ανάρτησης οι ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας έχουν τη δυνατότητα να ελέγξουν την καταγραφή των ιδιοκτησιών τους και να διορθώσουν τυχόν σφάλματα. Η διαδικασία αυτή διασφαλίζει ότι η κτηματογράφηση θα ολοκληρωθεί σωστά και δεν θα υπάρχουν προβλήματα στη μετέπειτα λειτουργία του Κτηματολογίου. Συνεπώς, στη φάση αυτή η συμμετοχή των πολιτών είναι απαραίτητη προκειμένου να αποφύγουν άσκοπη ταλαιπωρία στο μέλλον.

 
Ηλεκτρονική Ανάρτηση κτηματογράφησης
 
Με την έναρξη της Ανάρτησης, κάθε δικαιούχος θα μπορεί να δει τα στοιχεία που τον αφορούν και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Κτηματολογίου www.ktimatologio.gr στο portal e-ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες.
Ηλεκτρονικά επίσης υποστηρίζεται η υποβολή αίτησης διόρθωσης προσωπικών στοιχείων μέσω της ειδικής εφαρμογής Ανάρτηση στην ενότητα «Κτηματογράφηση» του portal. Απαραίτητα στοιχεία για την πρόσβαση στην υπηρεσία αυτή είναι τρία «κλειδιά»: Αριθμός Πρωτοκόλλου Δήλωσης, Κωδικός Προσώπου και Κωδικός Ιδιοκτησίας, τα οποία αναγράφονται πάνω στο Αποδεικτικό Υποβολής Δήλωσης.
 
Το Γραφείο Κτηματογράφησης που εξυπηρετεί τους τρεις Δήμους λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8.30 -17.30 και επιπλέον κάθε Τετάρτη έως τις 19.30 στη διεύθυνση: Τιμ. Βάσσου 11-13, Πλατεία Μαβίλη (πρώην ΟΚΧΕ).
 
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία της ανάρτησης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται από τον ιστότοπο www.ktimatologio.gr (ενότητα: «Κτηματογράφηση/ Ανάρτηση κτηματολογικών στοιχείων») και τον «Οδηγό Κτηματογράφησης» που μπορούν να βρουν στα Γραφεία Κτηματογράφησης και ηλεκτρονικά στο site.
 
 
Λήξη προθεσμίας Ανάρτησης σε Πειραιά, Περιστέρι, Αιγάλεω, Αγ. Βαρβάρα και Σάμο
 

Λήγει τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου η προθεσμία ανάρτησης στους Δήμους Πειραιά, Περιστερίου, Αιγάλεω, Αγ. Βαρβάρας και Δ. Βαθέως Σάμου. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσέλθουν στα Γραφεία Κτηματογράφησης εγκαίρως ώστε να υποβάλουν τυχόν ενστάσεις ή αιτήσεις διόρθωσης.

Σημειώνεται ότι μετά τη λήξη της προθεσμίας θα ακολουθήσει η εξέταση των αιτήσεων διόρθωσης/ ενστάσεων, η αντίστοιχη διόρθωση στους κτηματολογικούς πίνακες, και η οριστικοποίηση των κτηματολογικών στοιχείων.

 
Οι διευθύνσεις  των Γραφείων Κτηματογράφησης είναι :
  • Πειραιάς: Κολοκοτρώνη 75-77, ισόγειο κατάστημα 9Α στο κτιριακό συγκρότημα Ραλλείου, ΤΚ 18535 Πειραιάς
  • Αγία Βαρβάρα- Περιστέρι: Εθνάρχου Μακαρίου 36, ΤΚ 12132 Περιστέρι
  • Αιγάλεω: Μιλτιάδου 4, ΤΚ 12243 Αιγάλεω
  • Σάμος: Δημοτική αγορά Σάμου, Πινδάρου 2 & Θ.Σοφούλη, ΤΚ 83100 Σάμος
Πηγή: www.ktimatologio.gr